زمان تعویض فیلترهوای ماشین


چه زمانی باید فیلترهوای ماشین را عوض کنیم . بهترین زمان برای تعویض فیلتر هوای ماشین چه زمانی می باشد ؟ برای رسیدن به پاسخ تمامی این سوالات با ما همراه باشید .

قطعات بزرگ و مهم

هر ماشینی قطعات ریز و درشت زیادی دارد. اما بزرگ‌ها همیشه مهم‌ترین نیستند. بسیاری از موارد کوچک بی سر و صدا و به طور نامحسوس عملکرد کل مکانیسم را کنترل می کنند. فیلترهای هوا نیز بخشی از این سیستم هستند . نوعی نقطه کنترل هوا که گرد و غبار و سایر ذرات مضر را مسدود می کند.

حرکت ماشین احتراق سوخت خالص نیست، بلکه مخلوط سوخت و هوا را تضمین می کند. علاوه بر این، جزء دوم باید  15-20 برابر بیشتر در آن باشد. بنابراین یک ماشین معمولی با موتور احتراق داخلی 1.5-2 هزار سانتی متر مکعب به حدود 12-15 متر مکعب هوا نیاز دارد. از محیط بیرونی آزادانه به داخل خودرو نفوذ می کند. اما یک هشدار وجود دارد: در هوا همیشه ذرات شناور گرد و غبار، حشرات کوچک، دانه ها و غیره وجود دارد. هر چه سطح جاده بدتر باشد، هوای بالای آن آلوده تر است.

اجسام خارجی در کاربراتور نامطلوب هستند. آنها ته نشین می شوند، گذرگاه ها و کانال ها را مسدود می کنند، احتراق را بدتر می کنند و خطر میکرودتوناسیون را ایجاد می کنند. به همین دلیل است که فیلترهای هوا در سیستم تعبیه شده است.

فیلتر هوا چه کارهایی در خودرو انجام می دهد 

  • پاکسازی هوا از ذرات بزرگ و کوچک (قطر تا چند میکرون). دستگاه های مدرن وظیفه اصلی خود را 99.9٪ انجام می دهند.
  • کاهش انتشار نویز در طول مسیر ورودی؛
  • کنترل دما در مخلوط سوخت و هوا در موتورهای احتراق داخلی اتو

اگر فیلتر هوا را عوض نکنیم چه می شود 

بسیاری از رانندگان تعویض فیلتر هوا را نادیده می گیرند و معتقدند که باید تا زمانی که فرسوده شود دوام بیاورد. با این حال، تمیز کردن به موقع و نصب یک دستگاه جدید باعث صرفه جویی در کاربراتور خودرو و صرفه جویی در مصرف سوخت می شود.

کار این عنصر با چنین شاخصی مانند مقاومت محدود کننده در برابر هوای ورودی نشان داده می شود. به گفته وی، هر چه فیلتر هوا کثیف تر باشد، هوای کمتری از آن عبور می کند.

فیلترهای مدرن مورد استفاده برای تصفیه هوا از نظر شکل، طراحی، مواد ساخت و فناوری کار بسیار متنوع هستند. بر این اساس، تعدادی از انواع طبقه بندی آنها وجود دارد.

انواع فیلترهای هوا 

 

  • روش های فیلتراسیون (روغن، اینرسی، سیکلون، جریان مستقیم و غیره)؛
  • فن آوری دفع (انتشار، مکش، جمع آوری در یک ظرف)؛
  • مواد عنصر فیلتر (کاغذ ویژه، مقوا، الیاف مصنوعی، این اتفاق می افتد که نخ های نایلونی / فلزی)؛
  • نوع عنصر فیلتر (استوانه ای، صفحه ای شکل، بدون قاب)؛
  • شرایط استفاده برنامه ریزی شده (عادی، سخت)؛
  • تعداد سطوح فیلتر (1، 2 یا 3).

البته هر یک از این گونه ها نمی توانند جدا از گونه های دیگر وجود داشته باشند. بنابراین، به عنوان مثال، فیلترهای اینرسی خشک با انتشار اجزای نامطلوب در اتمسفر، محصولات با عنصر فیلتر آغشته به یک آغشته مخصوص، سیستم های روغن اینرسی و غیره وجود دارد.

لازم به ذکر است که در اتومبیل های طرح های قدیمی  فقط از فیلترهای هوای روغن اینرسی استفاده می شد. ماهیت آن در این واقعیت نهفته است که هنگام رانندگی، روغن پارتیشن (ساخته شده از آهن فشرده یا نخ نایلون) را می شویند، ذرات را می گیرد و به یک حمام مخصوص می ریزد. در کف این ظرف می نشیند و با تمیز کردن منظم به صورت دستی جدا می شود.

سازندگان مدرن خودرو و قطعات در تلاش هستند تا عملکرد سیستم را بهبود بخشند و نگهداری آن را آسان‌تر کنند. بنابراین، سیستم هایی با پارتیشن فیلتر

اندازه سطح فیلتر نیز بر عملکرد عنصر جایگزین شده تأثیر بسزایی دارد و خیلی می تواند حائذ اهمیت باشد .

یکی دیگر از نوآوری هایی که به طور فعال توسط رانندگان استفاده می شود فیلتر مقاومت صفر است. عنصر فیلتر آن از قسمت های زیر تشکیل شده است:

  • پارچه پنبه ای چندین بار تا شده و با روغن مخصوص آغشته شده است.
  • دو مش سیم آلومینیومی که پارچه را فشرده می کند و به عنصر شکل می دهد.

این طراحی به شما اجازه می دهد تا میزان هوای ورودی به دستگاه را 2 برابر افزایش دهید. مزیت بزرگ آن امکان استفاده مجدد (پس از شستشو و خشک کردن) است.

 

اثر زمان در فیلتر هوا 

همانطور که در بالا ذکر شد، با گذشت زمان هر فیلتری کثیفی و گرد و غبار را جمع می کند و عملکرد آن کاهش می یابد. اسناد فنی اکثر خودروها توصیه می کند فیلتر هوا را هر 10 کیلومتر تعویض کنید. اما شرایط استفاده از خودرو متفاوت است، بنابراین بررسی وضعیت این قطعه ضروری است.

علاوه بر این، مشکلات زیر نشان می دهد که شما نیاز به تعویض فیلتر هوا دارید:

  • در سیستم اگزوز ظاهر می شود؛
  • منحنی های ناپایدار؛
  • مصرف سوخت بالاتر از حد معمول است؛
  • راه اندازی دشوار موتور احتراق داخلی؛
  • کاهش دینامیک شتاب خودرو؛
  • شلیک نادرست

لازم به ذکر است که اگر فیلتر شکسته شود، فقط عملکرد موتور احتراقی نیست که آسیب می بیند. این باعث کاهش طول عمر انژکتورها، شمع ها و مبدل های کاتالیزوری می شود. عملکرد پمپ های سوخت و سنسورهای اکسیژن مختل می شود

 

فیلتر هوا چه قدر دوام می آورد 

در شرایط رانندگی ایده آل، فیلتر هوا می تواند بیش از 10 کیلومتر دوام بیاورد. رانندگان باتجربه توصیه می کنند که این عارضه تشخیص داده شود و در صورت کثیف بودن نسبتاً کمی تکان داده شود و تمیز شود.

آموزش تعویض فیلتر هوای ماشین 

گام یک

کاپوت ماشین خود را باز کنید و محفظه فیلتر هوای موتور را پیدا کنید. این یک جعبه پلاستیکی سیاه رنگ است که در بالای موتور یا کنار آن قرار می گیرد. شیلنگ بزرگی را خواهید دید که از کنارش بیرون زده است.

گام دوم

محفظه فیلتر هوا را باز کنید و فیلتر هوای قدیمی را بیرون بیاورید (در برداشتن پوشش محفظه احتیاط کنید زیرا ممکن است دسته سیم و قطعات الکتریکی به آن متصل شده باشد). محفظه فیلتر هوا را می توان با پیچ، گیره، گیره یا مهره بال به یکدیگر محکم کرد. توجه داشته باشید که چه نوع اتصال دهنده هایی استفاده می شود و ابزار مناسب را برای حذف آنها انتخاب کنید. برای باز کردن محفظه فیلتر هوا، کافی است بست ها را جدا کنید، قسمت بالایی محفظه فیلتر هوا را بردارید و فیلتر هوا را خارج کنید. هر گونه کثیفی یا زباله ای را که در محفظه وجود دارد با پاک کردن آن با یک پارچه پاک کنید.

مرحله سوم

فیلتر هوای قدیمی موتور را بررسی کنید تا مطمئن شوید کثیف است و نیاز به تعویض دارد. به داخل پلیسه ها نگاه کنید، اگر کثیفی زیاد دیدید، وقت تعویض فیلتر هوا فرا رسیده است. همچنین می توانید به فیلتر ضربه بزنید و اگر کثیفی بیرون بیفتد، فیلتر هوای شما به پایان رسیده است و نیاز به تعویض دارد.

مرحله چهارم

فیلتر هوای جدید موتور را در جعبه فیلتر قرار دهید. آن را طوری وارد کنید که لبه لاستیکی آن رو به بالا باشد. مطمئن شوید که به درستی نشسته است.

مرحله پنجم

قسمت بالای محفظه را دوباره روی آن قرار دهید و بست ها را دوباره روی آن قرار دهید. خودشه! شما فیلتر هوای خود را تعویض کرده اید و با انجام این کار خودتان مقدار زیادی پول پس انداز کرده اید.

برای دیدن مطالب بیش تر به وبلاگ ما مراجعه نماییید و هم چنین برای خرید محصولات به فروشگاه ما مراجعه کنید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *